TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0212

A pályázat címe: Innovatív oktatás a Kozmutza Flóra iskolában

A pályázat azonosító száma: TÁMOP -3.1.4/C-14-2015-0212

Támogatási összeg: 12 000 000 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2015. május 1.

A projekt fizikai befejezésének időpontja: 2015. október 31.

A projekt keretében az iskola diákjai számára innovatív elemeket, nevelő – oktató - élményt nyújtó tevékenységeket, egészség fejlesztő és szemlélet formáló programokat szervezünk. Ezekbe bele tartoznak erdei táborok, tanórán kívüli –  szabadtéri jelegű - mozgásos tevékenységek kutyaterápiás foglalkozás és délutáni futball.  Komplex közlekedési és baleset megelőzési ismeretek sajátíthatnak el. Járnak  úszni, terápiás lovaglásra, 2 egészségnapot szervezünk. A szükséges eszközök, felszerelések is biztosítva vannak a foglalkozásokra a projekt által.

 Dohányzás megelőzését, alkohol és kábítószer függőség megelőzését, leszokását segítő programot tart képzett kollégánk. Családi életre nevelést támogató foglalkozáson, közösségi rendezvényeken fognak részt venni a gyerekek és szülők. Ezen kívül a pedagógusok továbbképzésen vehetnek részt, egészséges életmód, konfliktus és iskolai agresszió témákban. A projekt által ezek a programok, eszközök színesítik iskolánk életét, segítik az oktatást a tanároknak, a tanulást a gyerekek számára.

 A tervezett tevékenységek a tanulók szocializációját, magatartását, beilleszkedését hosszútávon szolgálják, melynek eredményeként esélyeik növekednek, értékeik erősödnek.

Projektmenedzser: Marosi Diána

 

Pénzügyi vezető: Vidáné Pogrányi Mária